1

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΠΣ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 4/2003

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών ΗΕΑ συνήλθε την Δευτέρα, 26 Μαΐου 2003, υπό την προεδρία της προέδρου Μιμής Τουφεξή και με την παρουσία των τακτικών μελών Γκουΐντο Τσιόφφι, Δημήτρη Καπράνου, Χρήστου Πριτσαπίδουλα και Σπύρου Φαναριώτη και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση σχετικά με την έφεση που άσκησε ο συν. Νίκος Κακαουνάκης κατά της υπ’ αριθμ. 3/2003 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμ. 3/2003 απόφαση του ΠΠΣ:
“Ύστερα από την δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των συν. Λιάνας Κανέλλη και Νικ. Κακαουνάκη, στην εκπομπή του συν. Νικ. Χατζηνικολάου “Διαξιφισμοί”, του Τ/Σ Mega την Δευτέρα 16.09.02, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε στην υπ’ αριθμ. 66 συνεδρίασή του της 17.09.02, την άσκηση αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης εναντίον των συναδέλφων, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ και της παρ. 2 του Καταστατικού και του άρθρου 6, παρ. α’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ”.
Αναπληρωματικό μέλος του ΠΠΣ μελέτησε τη βιντεοκασέτα της επίμαχης εκπομπής και στην έκθεση ελέγχου του, ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
“…γ) Στο δελτίο ειδήσεων της προηγούμενης ημέρας (16.09.02) στον ίδιο σταθμό (σ.σ. Alter) με παρουσιαστή τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο συν. Κακαουνάκης αναφέρει για την Λιάνα Κανέλλη, “… η κουμμουνίστρια που είναι γραφείο Τύπου του Ξηρού. Αυτό το αίσχος της δημοσιογραφίας”…
δ) Στην εκπομπή “Διαξιφισμοί” του Mega στις 16.09.02 με παρουσιαστή τον συν. Νίκο Χατζηνικολάου, εμφανίζονται να ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς οι συν. Λιάνα Κανέλλη και Νίκος Κακαουνάκης. Ο δεύτερος όπως προαναφέρω είχε προηγουμένως κάνει χαρακτηρισμούς σε βάρος της στο Alter.
Η συν. Κανέλλη αναφέρει: “… Πόσα παίρνεις στο κανάλι όπου σε πληρώνουν να βρίζεις; Είσαι επαγγελματίας χαφιές και λασπολόγος. Φτύσε σε οποιουδήποτε τον τάφο. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Να κάνω εκπομπή για τον χαφιέ να βγάλω τον Νίκο”.
Ο συν. Κακαουνάκης αναφέρει: “…Έβγαλες τον Ξηρό για τηλεθέαση. Κάνει δημόσιες σχέσεις του Ξηρού. Στην συνέντευξη με τη Λιάνη χαφιέδιζες με το περίστροφο και ζητούσες από τον Παπανδρέου να διώξει την φρουρά του… Το πόσα ‘κονομάς εξαρτάται από τις ανάγκες σου… Έβγαλες και από τη φωνή της Αμερικής….”.

Στο ΠΠΣ κατέθεσε στις 15.10.02 το τότε μέλος του ΔΣ συν. Βαγγ. Δεληπέτρος, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
“’λλοι κλάδοι που ενεπλάκησαν στην ιστορία της 17Ν λειτούργησαν ως προς τις μεταξύ τους σχέσεις και προς τα έξω, πολύ καλύτερα από τον δικό μας κλάδο, που βγαίνει από την ιστορία τραυματισμένος, ούτως ή άλλως. Οι δικηγόροι, λόγου χάρη, υπερασπίζονται ομόθυμα το δικαίωμα των συναδέλφων τους να κάνουν τη δουλειά τους σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους…
Συγκεκριμένα για τις αντεγκλήσεις Κακαουνάκη και Κανέλλη από τηλεοράσεως και εντύπως, βρίσκω απαράδεκτες τις εκφράσεις που ανταλλάχθηκαν και το ύφος της “συζήτησης” που έπληξε απολύτως την εικόνα του κλάδου μας προς τα έξω. Πρέπει να πω όμως και για τον κ. Κακαουνάκη. Αποκαλώντας άλλους συναδέλφους γραφείο Τύπου της 17Ν, άρχισε μια απαράδεκτη διαδικασία που δεν βοηθά σε καμία περίπτωση την συζήτηση των πραγματικών περιστατικών.
Ερ.: Με δεδομένο ότι είχαν προηγηθεί επιθέσεις του συν. Νικ. Κακαουνάκη εναντίον της συν. Λιάνας Κανέλλη από άλλο κανάλι, και αντίστοιχες απαντήσεις της συν. Κανέλλη, ποιά θεωρείτε ότι είναι η ευθύνη του συν. Χατζηνικολάου, ο οποίος τους προσκάλεσε στην εκπομπή του “Διαξιφισμοί” έχοντας απόλυτη επίγνωση ότι θα υπάρξει ένταση και συνέχεια των αντεγκλήσεων;
Απ.: Προφανώς αν δεν ήταν ήδη προγραμματισμένο το πάνελ των διαξιφισμών εκείνης της βραδιάς, υπάρχει ευθύνη, καθώς επιλέγεται η αναπαραγωγή του καβγά για τηλεοπτικούς λόγους. Προφανώς ο συντονιστής θα πρέπει να κρατάει το μέτρο και να εμποδίζει “σκυλοκαβγάδες” κάτι που όμως δεν γίνεται αρκετές φορές γιατί προέχει η μάχη της θεαματικότητας και αυτή την περίοδο οι καβγάδες φέρνουν εγγυημένα υψηλά νούμερα από την AGB…”.

Στο ΠΠΣ, κατέθεσε στις 22.10.02 και ο τότε πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αρ. Μανωλάκος, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Παρακολούθησα τις αντεγκλήσεις μεταξύ του κ. Κακαουνάκη και της κυρίας Κανέλλη, που έγινε με αφορμή τις συνεντεύξεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και της συν. Κανέλλη, του κατηγορουμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν Σάββα Ξηρού. Οι αντεγκλήσεις αυτές έκαναν πάρα πολύ κακή εντύπωση στην κοινή γνώμη και οδηγούσαν σε απαξίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος….
Το ΔΣ με την ανακοίνωσή του για τις δημόσιες αντεγκλήσεις Κακαουνάκη-Κανέλλη, στάθηκε σε ένα άλλο πρόβλημα, το οποίο σχετίζεται με την ουσία της δημοσιογραφικής εργασίας. Αν, δηλαδή, ο δημοσιογράφος δεσμεύεται να παίρνει ή να μην παίρνει συνεντεύξεις από παρανόμους, από τρομοκράτες, από εγκληματίες γενικότερα. Η άποψη που διατυπώσαμε είναι ότι είναι καθήκον το δημοσιογράφου και μέσα στο περιεχόμενο της δουλειάς του να αναζητεί την αλήθεια με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε κόστος και μια τέτοια περίπτωση κόστους στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου, είχαμε την υπόθεση Πολκ…
Επί της αρχής, λοιπόν, το ΔΣ ετάχθη υπέρ της δυνατότητας του δημοσιογράφου να λαμβάνει συνεντεύξεις από οποιονδήποτε. Και όπως αναφέρει η ανακοίνωση εξαρτάται η αναζήτηση της αλήθειας από την επάρκεια του δημοσιογράφου και από την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας, ώστε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις υπέρ ή κατά του συνεντευξιαζόμενου. Αυτή ήταν η θέση του ΔΣ. Πέραν αυτού δεν έχω κανένα στοιχείο για να κρίνω αν είναι αληθή όσα καταμαρτυρούν προς αλλήλους οι κύριοι Κακαουνάκης και Κανέλλη.
Εφόσον υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να ελεγχθούν πειθαρχικά, ασφαλώς θα πρέπει να αναζητηθούν…

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο μάρτυρας είπε:
“Ο διάλογος μεταξύ δημοσιογράφων, από την αρχή της εμφάνισης του Τύπου, υπήρξε πάντοτε και συνεχής. Δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε στην ιστορία του ελληνικού Τύπου, τις δημόσιες συγκρούσεις του Γαβριηλίδη της “Ακρόπολης” με δημοσιογράφους άλλων εφημερίδων που πρόσκεινταν στον Χαρ. Τρικούπη, πάνω στα μεγάλα θέματα της εποχής.
Δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τις σκληρές αντεγκλήσεις που υπήρξαν μεταξύ του Κουλουμβάκη και των δημοσιογράφων των Βενιζελικών εφημερίδων. Δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τις αντεγκλήσεις του Γεωρ. Βλάχου και των υποστηρικτών των εφημερίδων της Αριστεράς. Και όλα αυτά σε μεγάλα ζητήματα όπως ήταν η εθνική ολοκλήρωση, η μικρασιατική καταστροφή, η δικτατορία του Μεταξά, ο εμφύλιος πόλεμος και άλλα.
Προφανώς, το Καταστατικό δεν αναφέρεται σ’ αυτά. Αναφέρεται στο ήθος που απαξιώνει την έννοια του δημοσιογράφου και αυτό είναι θέμα συγκεκριμένο κάθε φορά που ανάγεται στην αρμοδιότητα των πειθαρχικών οργάνων…”.

Απολογούμενος ενώπιον του ΠΠΣ, ο συν. Νικ. Κακαουνάκης είπε τα ακόλουθα:
“Πριν εμφανισθώ στην επίμαχη εκπομπή, είχα τοποθετηθεί δημόσια, πολύ σκληρά, στην βουλευτή κυρία Κανέλλη, για τον τρόπο που συνομίλησε με τον Σάββα Ξηρό. Πριν γίνει η εκπομπή του συν. Χατζηνικολάου, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι η κυρία Κανέλλη βάζει όρο να μην είμαι στην εκπομπή. Του είπα ότι δεν έχω πρόβλημα να μην είμαι. Με ξαναπήρε και μου είπε ότι δεν υπάρχει θέμα, “θα είσαι το βράδυ”.
Είχαμε μείνει σύμφωνοι ότι η εκπομπή και από τις δύο πλευρές θα περιοριστεί στις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις που είχε ο καθένας για την τρομοκρατία. Όπως θα έχετε διαπιστώσει, πρώτα άρχισε να μιλάει η κυρία Κανέλλη και ακολούθησαν τα ατυχή. Θέλω μόνο να προσθέσω ότι οι αιχμές και οι χαρακτηρισμοί του “χαφιέ” για ένα άνθρωπο, ο οποίος σ’ όλη του την δημοσιογραφική πορεία κάνει ρεπορτάζ, με πολλά λάθη, ήταν και είναι άδικος…”.

Στην απολογία της, ενώπιον του ΠΠΣ η συν. Λιάνα Κανέλλη είπε:
“Λυπάμαι που έπεσα στο επίπεδο του Νίκου Κακαουνάκη. Θα μπορούσα να το είχα αποφύγει”.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης 3/2003 του ΠΠΣ:
“Από τη μελέτη των επίμαχων εκπομπών προκύπτει ότι πράγματι ο συν. Κακαουνάκης, εξύβρισε την συν. Κανέλλη – ο ίδιος παραδέχτηκε στην απολογία του ότι τοποθετήθηκε “πολύ σκληρά”- αντί να επιχειρηματολογήσει γιατί κατά την άποψή του δεν έπρεπε η συνάδελφος να πάρει αυτή τη συνέντευξη από τον Σάββα Ξηρό.
Από την άλλη πλευρά η συν. Λιάνα Κανέλλη, “αμυνόμενη”, αν και θα μπορούσε να αντιτάξει ένα διαφορετικό ήθος, ανταγωνίστηκε τον συν. Κακαουνάκη ανταποδίδοντας τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Η ίδια υποστήριξε ότι έχει δεχτεί επανειλημμένες προσωπικές επιθέσεις από τον συνάδελφο, τόσο από την εφημερίδα του όσο και από τηλεοπτικούς σταθμούς.
Το ΠΠΣ θεωρεί ότι οι δημόσιες, τηλεοπτικές, αντεγκλήσεις των δυο προβεβλημένων συναδέλφων, οι οποίοι αντί να υποστηρίξουν, έστω και δριμύτατα, αλλά με επιχειρήματα τις διαφορετικές απόψεις τους, επιδόθηκαν σε μια χωρίς όρια ανταλλαγή βαρύτατων, προσβλητικών προσωπικών ύβρεων, δεν τραυμάτισαν μόνο την δική τους προσωπικότητα, αλλά και το δημοσιογραφικό επάγγελμα γενικότερα. Κι αυτό σε μια εποχή που για πολλούς και διάφορους λόγους απαξιώνεται στην συνείδηση της κοινής γνώμης η αξιοπιστία του κλάδου, ιδιαίτερα με τον τρόπο τηλεοπτικής κάλυψης του θέματος της τρομοκρατίας.

Κατόπιν αυτών, το ΠΠΣ αποφάσισε παμψηφεί ότι ο εγκαλούμενος συν. Νικ. Κακαουνάκης είναι πειθαρχικά ελεγκτέος για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ και παρ. 2 του Καταστατικού και του άρθρου 6, παρ. α’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Το ΠΠΣ με ψήφους 3 έναντι 2 επιβάλλει στον συν. Νικ. Κακαουνάκη την ποινή της προσωρινής διαγραφής 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία πρότεινε την ποινή της προσωρινής διαγραφής 3 μηνών.
Επίσης το ΠΠΣ αποφάσισε, με ψήφους 3 έναντι 2 ότι η εγκαλούμενη συν. Λιάνα Κανέλλη είναι πειθαρχικά ελεγκτέα για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ και παρ. 2 του Καταστατικού και του άρθρου 6, παρ. α’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Της αναγνωρίζει, όμως, το ελαφρυντικό ότι στην πράξη της αυτή προέβη από λόγους δικαιολογημένης αγανάκτησης, οφειλόμενης στην προηγηθείσα προσβλητική συμπεριφορά του συν. Νικ. Κακαουνάκη προς το πρόσωπό της. Κατόπιν αυτού, το ΠΠΣ επιβάλλει στην συν. Λιάνα Κανέλλη ομόφωνα την ποινή της απλής επίπληξης”.

Μετά την εμπρόθεσμη κατάθεση έφεσης, ο εφεσιβάλλων συν. Ν. Κακαουνάκης προσήλθε ενώπιον του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου στις 09.04.03 προκειμένου να υποστηρίξει την έφεσή του και είπε τα εξής:
“Ήρθα σε φραστική σύγκρουση με την κυρία Κανέλλη, διότι με την στάση της στο δελτίο ειδήσεων του Alter, άφηνε αιχμές εναντίον μου και εναντίον της δουλειάς μου. Την μεθεπόμενη με κάλεσε ο κ. Χατζηνικολάου σε εκπομπή του, λέγοντας ότι είχε συνεννοηθεί και συμφωνήσει με την κυρία Κανέλλη να μην γίνουν προσωπικές επιθέσεις. Με τα όσα ακολούθησαν δεν πιστεύω ότι ο κ. Χατζηνικολάου ήταν ειλικρινής. Ήθελε και επιδίωξε την αντιπαράθεση για εμπορικούς λόγους.
Στην συγκεκριμένη εκπομπή (Διαξιφισμοί) πήρε το λόγο πρώτη η κυρία Κανέλλη, η οποία και μου επιτέθηκε και ανταπέδωσα. Και θα συμφωνείτε ότι οι δημοσιογράφοι που περνάνε στην πολιτική, θα πρέπει να εξακολουθούν το λειτούργημά τους, τη δημοσιογραφία ακόμα και σήμερα παρά τα προβλήματά της, είναι λειτούργημα. Και σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το ίδιο και με την πολιτική.
Ερ.: Σε φράσεις, όπως αυτή “γραφείο Τύπου του Ξηρού” αν τις γράφατε στην εφημερίδα, θα τις βάζατε μέσα σε εισαγωγικά, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στην τηλεόραση;
Απ.: Το έχω κάνει ήδη “Στο Καρφί” και θέλω να προσθέσω ότι η φράση αυτή είναι απομονωμένη.
Ερ.: Πώς προήλθε η φράση για το “γραφείο Τύπου του Ξηρού”;
Απ.: Είχε προηγηθεί κατ’ αρχήν η συνέντευξη του Ξηρού στον Τριανταφυλλόπουλο. Είχαν διατυπωθεί αντιρρήσεις, ενστάσεις, αλλά εν πάσει περιπτώσει, υπήρχε το στοιχείο της αναζήτησης του δημοσιογράφου να επικοινωνήσει με τον τρομοκράτη. Όταν όμως βλέπεις στην εκπομπή της κυρίας Κανέλλη να παρεμβαίνει από τον Κορυδαλλό ο τρομοκράτης, τι άλλο να πεις, παρά ότι τηλεφώνησε σε γραφείο Τύπου του…”.

Το ΔΠΣ κάλεσε ως μάρτυρα την συν. Λιάνα Κανέλλη, η οποία προσήλθε στις 08.05.03 και κατέθεσε τα εξής:
“Όταν άρχισε η επίθεση του Ν. Κακαουνάκη, βρισκόμουν στον αέρα άλλου καναλιού (Alpha) καλεσμένη. Με ειδοποίησαν Τρίτη. Με ειδοποίησαν ενόσω ήμουν στον αέρα του Alpha ότι στο κανάλι Alter, ο Ν. Κακαουνάκης καταφέρετε χυδαία εναντίον μου. Έδωσα μια συγκρατημένη απάντηση, γιατί δεν γνώριζα το ακριβές περιεχόμενο και στις 9.10 την ίδια ημέρα, με παίρνει ο Ν. Χατζηνικολάου στο τηλέφωνο και φορτικότατα ο ίδιος μου ζητά να παρευρεθώ το βράδυ στην εκπομπή του “Διαξιφισμοί” με πολλούς καλεσμένους. Του θέτω ως όρο να μην είναι ο Ν. Κακαουνάκης. Με ξαναπαίρνει μετά από 10′ και με ικετεύει, επί το λόγο της τιμής του μάλιστα, να παραστώ διότι ο Ν. Κακαουνάκης τον διαβεβαιώνει ότι αναζητά αφορμή να ζητήσει συγγνώμη για το αναίτιο της επίθεσης. Σημειωτέον ότι η συζήτηση γίνεται επειδή ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει αλλάξει θέμα συζήτησης στην εκπομπή του με αφορμή την “επικαιρότητα Κακαουνάκη” και η άρνησή μου, που με φέρνει σε δύσκολη θέση, επειδή τρεις ημέρες πριν έπαιζε τρέϊλερ και με εμένα για το προηγούμενο γενικότερο πολιτικό του θέμα.
Μετά από πέντε τηλεφωνήματα με έπεισε να μην γίνω “ρόμπα” κι εγώ και αυτός με τίμημα το λόγο της τιμής του, επί του μετανοημένου Κακαουνάκη. Και πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια καταθέτω από σεβασμό στα όργανα της ΕΣΗΕΑ, ειλικρινώς μεταμεληθείσα για την υπέρβαση του σύρματος του κοτετσιού, το οποίο πέρασα, αναμείχθηκα με τα πίτουρα και με έφαγαν οι κότες.
Ύστερα από 30 χρόνια στην τηλεόραση πάντα υπάρχει ευκαιρία να διδαχθεί κανείς κάτι και εκ των έσω. Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι έχω διασυρθεί από συναδέλφους πολύ χειρότερα από Κακαουνάκη, στα 30 χρόνια καριέρας μου και ενώ δεν έχω εγκληθεί ποτέ από συνάδελφο για δηλώσεις σε βάρος του, τα τρία χρόνια που είμαι βουλευτής, έχω εγκληθεί επτά φορές για πράγματα που είπα ή ελέχθησαν σε βάρος μου, ακόμα και ως καλεσμένη σε εκπομπή με θέμα την κατάσταση στα ΜΜΕ…”.

Δεδομένου ότι ο εφεσιβάλλων είχε παραιτηθεί της εξέτασης μαρτύρων, το ΔΠΣ τον κάλεσε να απολογηθεί στις 15.05.03. Ο συν. Νικ. Κακαουνάκης απέστειλε απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο αναφέρει:
“Νομίζω ότι σας έδωσα εξηγήσεις και για την υπόθεση της κυρίας Κανέλλη. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι: Η εν λόγω κυρία θα πρέπει να καταλάβει πως επιτέλους πρέπει να δείχνει σεβασμό στο επάγγελμα που της έχει ανοίξει τόσες και τόσες πόρτες και παράθυρα”.

Ολοκληρωθείσης της ακροαματικής διαδικασίας, το ΔΠΣ συνήλθε στις 26.05.03 για να εκδώσει απόφαση. Κατόπιν μελέτης του περιεχομένου του φακέλλου και συζήτησης, τα μέλη του ΔΠΣ έκριναν ομόφωνα ότι ο συν. Νικ. Κακαουνάκης είναι πειθαρχικώς ελεγκτέος. Επί της ποινής, τρία μέλη ψήφισαν την επιβολή απλής επίπληξης και δύο την προσωρινή διαγραφή του συν. Ν. Κακαουνάκη επί τρεις μήνες από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Κατά την άποψη της πλειοψηφίας, τα πειθαρχικά παραπτώματα που διέπραξαν οι συν. Λιάνα Κανέλλη και Νικ. Κακαουνάκης δεν διαφέρουν ουσιωδώς μεταξύ τους και ελάχιστα ενδιαφέρει ποιος ήρξατο χειρών αδίκων ή ποιος ανέβασε λίγο περισσότερο τον πήχυ των εκατέρωθεν “φιλοφρονήσεων”. Συνεπώς, αφού το ΠΠΣ επέβαλε στη συν. Λιάνα Κανέλλη απλή επίπληξη και το ΔΠΣ δεν μπορεί να επέμβει στην ποινή αυτή, η πλειοψηφία αναγκαστικά επιβάλλει στον συν. Νικ. Κακαουνάκη την ίδια ποινή, δηλαδή της απλής επίπληξης.

Τα μειοψηφίσαντα μέλη είχαν την άποψη ότι έπρεπε να επιβληθεί η ποινή της προσωρινής διαγραφής τριών μηνών στον συν. Κακαουνάκη.

Η απόφαση καθαρογράφηκε την Πέμπτη, 29.05.03.

Η πρόεδρος Μιμή Τουφεξή

Η γραμματέας Μαρία Χριστοφοράτου