ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 7 ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ Π.Σ.
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε.Α.
Ακαδημίας 20, 106 71 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 36 75 440 FAX : 36 75 530
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Απόφαση υπ αριθμ. 7/2013
Περίληψη: To ΔΠΣ, έκρινε με ψήφους 4 έναντι 1 πειθαρχικά μη ελεγκτέο, τον συν. Χαρίλαο Λαζαρόπουλο, ύστερα από έγκληση της συν. Αντωνίας Φιλιππή . Από την πλειοψηφία, ένα μέλος τον έκρινε πειθαρχικά μη ελεγκτέο, λόγω αμφιβολιών. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο, κατά το κατηγορητήριο.
=====================
Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών ΗΕΑ, συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013, στα επί της οδού Ακαδημίας 20 γραφεία του, υπό την προεδρία της προέδρου Μιμής Τουφεξή και με την παρουσία των τακτικών μελών, Πάνου Τσίρου, Αναστάσιου Κοντογιαννίδη, Βέρας Δαμόφλη, του αναπληρωματικού μέλους Γιώργου Αξελού, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εξετάσει την από 22.04.13 έφεση του συν. Χαρίλαου Λαζαρόπουλου κατά της υπ αριθμ. 3/2013 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου.
Η έφεση ασκήθηκε εμπρόθεσμα και το Συμβούλιο προχώρησε στην αποδεικτική διαδικασία.
Σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 11 του Καταστατικού, 1 η παράταση δόθηκε στις 11.07.13 και 2 η παράταση, δόθηκε στις 10.10.13. Αναβλήθηκε η λήψη απόφασης στην πρώτη συνεδρίαση (24.10.13), προκειμένου να ενημερωθεί επί του φακέλου ένα μέλος του ΔΠΣ και η απόφαση ελήφθη στις 14.11.13.
Με την προσβαλλόμενη απόφαση, το ΠΠΣ τον έκρινε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέο για αντισυναδελφική συμπεριφορά. Του επέβαλε ομόφωνα την ποινή της προσωρινής διαγραφής 3 μηνώναπό τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.
Η έγκληση της συν. Αντωνίας Φιλιππή, ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«
Ο κ. Χαρίλαος Λαζαρόπουλος περί τα τέλη μηνός Σεπτεμβρίου 2011, με προσέγγισε μέσω διαδικτύου και του ιστότοπου Facebook και ως διευθυντής της ιστοσελίδας www . newsbomb . gr, μου πρότεινε συνεργασία -κατόπιν του απαραίτητου interview- καθώς υπήρχε κενή θέση εργασίας και ασφαλώς είχε ήδη πληροφορηθεί για την προϋπηρεσία μου.
Από την πρώτη μέρα που άρχισα να εργάζομαι στα γραφεία της προαναφερομένης ιστοσελίδας, διέκρινα τρομοκρατημένους τους συναδέλφους-συνεργάτες, λόγω της απαράδεκτης-αντισυναδελφικής συμπεριφοράς του διευθυντή του www . newsbomb . gr κ. Χαρίλαου Λαζαρόπουλου. Επικρατούσε ένα «Χιτλερικό» καθεστώς, καθώς όλοι όσοι εργαζόμασταν εκεί, εκβιαζόμασταν από τον προαναφερόμενο κύριο:
α) Να κάνουμε γρήγορες και περισσότερες αναρτήσεις (40 αναρτήσεις θέματα διαφορετικού περιεχομένου μέσα στο 8ωρο) από το φυσιολογικό, λέγοντάς μας ότι στην διαχείριση της ιστοσελίδας ταυτόχρονα ήταν και άτομα της διοίκησης, τα οποία επιβλέπουν την ροή αναρτήσεων.
β) Η συμπεριφορά του διευθυντή, προς όλους μας εν ώρα εργασίας, ήταν υβριστική, προσβλητική και άκρως αντισυναδελφική, με αποτέλεσμα, να δημιουργούνται καθημερινώς εντάσεις και να επηρεάζουν την απόδοσή μας.
γ) Στην προσπάθειά του, ο κ. Λαζαρόπουλος, να κάμψει και την παραμικρή αντίδρασή μας, «έβαζε» τον έναν συνάδελφο απέναντι στον άλλον, δημιουργώντας διχόνοιες, αλλά και ανυπόστατες φήμες, που έφταναν έως και σε προσωπικό επίπεδο.
δ) Καθημερινά μας επαναλάμβανε, ότι ΕΣΗΕΑ δεν υπάρχει και ειδικά για τα sites και αν μας αρέσει, διαφορετικά να αποχωρήσουμε, διότι υπάρχει πληθώρα ανέργων δημοσιογράφων, που μπορούν να μας αντικαταστήσουν, ανά πάσα στιγμή. Επίσης, ότι οι δημοσιογράφοι δεν έχουν ωράριο…
στ) Σε ότι αφορά την σύμβαση εργασία μου, υπέγραψα «προσχέδιο συνεργασίας» στις 10 Οκτωβρίου 2011 και με την «κανονική» σύμβαση στις 27 Οκτωβρίου (με την ημερομηνία του προσχεδίου). Την ίδια μέρα υπέγραψε και ο διευθυντής κ. Χαρίλαος Λαζαρόπουλος, ο οποίος, μου ανακοίνωσε μετά από δυο ώρες ότι η σύμβασή μου έχει κρατηθεί από τον κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο, ο οποίος είναι μέλος της διοίκησης της DPS. Σημειωτέον ότι στις 13 Οκτωβρίου, παρέδωσα αντίγραφα των τριών τίτλων σπουδών μου στα χέρια του προαναφερόμενου, όπως μου είχε ζητηθεί.
ζ) Τα χρήματα τα οποία θα ελάμβανα μηνιαίως, βάσει σύμβασης και με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ήταν 1.000 ευρώ μεικτά. Εκ των οποίων τα 200 ευρώ, ήταν η μηνιαία απόδοση στον ΟΑΕΕ και άλλα 200 ευρώ θα κρατούνταν από τη διοίκηση, ως φόρος μισθωτών υπηρεσιών. Δηλαδή, «καθαρός» μισθός ήταν 600 ευρώ.
Όμως, από τη στιγμή που η σύμβαση εργασίας δεν ήταν σε ισχύ, λόγω μη υπογραφής από τον κ. Ευσταθόπουλο, δεν μπορούσα να κάνω έναρξη στο μπλοκ παροχής υπηρεσιών και ως εκ τούτου, ό,τι πληρώθηκα ήταν «μαύρα». Το ποσό που πληρώθηκα για τον μήνα Οκτώβριο του 2011 ήταν 800 ευρώ και για το διάστημα 1-15 Νοεμβρίου 2011 (διότι τότε απολύθηκα), εισέπραξα 400 ευρώ, επίσης «μαύρα».
η) Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, ενημερώθηκα δια τηλεφώνου, από τον διευθυντή κ. Χαρίλαο Λαζαρόπουλο, τον οποίο κάλεσα η ίδια, για να μάθω τι βάρδια θα εργασθώ την επόμενη ημέρα και μου απάντησε ότι «δεν χρειαζόταν να πάω, διότι λόγω περικοπών, η σημερινή ημέρα είναι και η τελευταία συνεργασίας μας με την ιστοσελίδα www . newsbomb . gr
ι) Τελικώς τα δεδουλευμένα μου καταβλήθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 2011 ».
Ο εφεσιβάλλων συν. Χαρίλαος Λαζαρόπουλος, αναπτύσσοντας την έφεσή του στο ΔΠΣ, μεταξύ άλλων, είπε:
«Σε ό,τι αφορά στη συν. Φιλιππή, θεωρώ ότι όλη η διαδικασία είναι άδικη. Την κα. Φιλιππή δεν την γνώριζα, μέχρι τη στιγμή που ήρθε στην DPG. Γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη του 2011, προέκυψε η ανάγκη για έναν συντάκτη. Σ όλες τις δουλειές που έχω περάσει, αναζήτησα άνεργο από την ΕΣΗΕΑ. Μου συνέστησαν από κάποια παράταξη, την κα. Α. Φιλιππή, την οποία χαρακτήρισαν κατάλληλη.
Αφού έκανα την τυπική συνέντευξη και ζήτησα βιογραφικό, μου ανέφερε με έμφαση ότι γνώριζε πολύ καλά τον Σύμβουλο της Διοίκησης. Δυο-τρεις φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μου ανέφερε ότι είχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και βοηθούσε στο σπίτι της. Την κράτησα δοκιμαστικά και μάλιστα παρενέβηκα να πληρώνεται με απόδειξη δαπάνης.
Τα προβλήματα άρχισαν όταν δεν μπορούσε να διαχειριστεί το σύστημα αν και μου είπε ότι το γνώριζε. Είχαν περάσει δηλαδή 15 ημέρες από τότε που είχε έρθει σαν δόκιμη και αντί να εξοικειωθεί με το διαχειριστικό, μπήκε σε μια διαδικασία εσωτερικής ίντριγκας, δηλαδή συναδέλφων, συντακτών, αλλά και εμένα.
Όλη αυτή η κατάσταση, άρχισε να δημιουργεί αντιδράσεις και κριτική και από τη Διοίκηση,αλλά και από άλλα site στο πρόσωπό μου, γιατί την έφερα
Στις 07.11.11 αποφασίσθηκε η αναδιάρθρωση όλων των ιστοσελίδων, για λόγους περικοπών. Προσπάθησα να μην «ματώσει» ο ενημερωτικός τομέας. Ήδη είχαν φύγει δύο υψηλόμισθοι και μπορούσε να καλυφθεί η αλλαγή στον προϋπολογισμό με αυτό το οικονομικό υπόλοιπο, καθώς και με περικοπές στα αναλώσιμα. Τότε μου εθίγη σε κεντρικό επίπεδο το θέμα Φιλιππή και ενώ ήταν έτοιμη η σύμβασή της, δεν προχώρησε ».
Οι μάρτυρες της εγκαλούσας:
Ο μάρτυρας της εγκαλούσας, συν. Σπύρος Γιωτάκης, κατέθεσε, μεταξύ άλλων:
«Θέλω να προσθέσω ότι όσο καιρό ήταν διευθυντής ο κ. Λαζαρόπουλος στο newsbomb. gr, υπήρξε ένα όργιο αντισυναδελφικότητας και αντιδημοσιογραφικής τακτικής, ενώ ήταν προφανές πως είχε στοχοποιήσει τη συν. Φιλιππή.
Δεν μπορώ να ξέρω ποια ήταν τα κίνητρά του γιατί την είχε στοχοποιήσει. Πάντως, ήταν προφανές. Αναφερόταν συνεχώς απαξιωτικά στο πρόσωπό της.
Σχετικά με το εάν υπέγραψε μια σύμβαση ατομική, η οποία ήταν κατάπτυστη, αυτό δεν το γνωρίζω. Υπήρχε μια σύμβαση, αλλά δεν ξέρω.
Θεωρώ ότι εξυπηρετούσε (ο κ. Λαζαρόπουλος) απόλυτα την πολιτική της Διοίκησης, μια πολιτική που αποσκοπούσε στη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων ».
Σε σχετική ερώτηση για το αν είχε την επάρκεια να ανταποκριθεί στη δουλειά της η εγκαλούσα, ο μάρτυς είπε: «Αν θυμάμαι καλά, ήταν από τις πλέον γρήγορες και μέσα σε μια ημέρα έμαθε το σύστημα. Έξυπνη και σεμνή».
Η συν. Κατερίνα Σινάνη, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
« Στη διάρκεια του περίπου ενάμιση μήνα που παρέμεινε στο site από όσο θυμάμαι- υπήρχαν καθημερινές προστριβές και μεταξύ των δυο, επικαλούμενος κυρίως θέματα δουλειάς. Για τις συνθήκες δουλειάς γενικότερα μπορώ να πω ότι μέχρι την έλευση του κ. Λαζαρόπουλου στο site, αμειβόμασταν για την εργασία του Σαββατοκύριακου, ενώ μετά σταματήσαμε να τα πληρωνόμαστε.
Επίσης, έγιναν πολύ πιο ασφυκτικές οι συνθήκες εργασίας, αφού είχε θέσει ο ίδιος ως πλαφόν την ανάρτηση 40 αναρτήσεων την ημέρα.
Θεωρώ ότι η συνάδελφος μπορούσε να διαχειρισθεί το σύστημα».
Σχετικά με την απόλυση του κ. Γιωτάκη δήλωσε ότι: «Ήταν προσωπική επιλογή του κ. Λαζαρόπουλου, την οποία προκειμένου να δικαιολογήσει επικαλέσθηκε ένα άσχετο γεγονός».
Η συν. Μαργαρίτα Αργυροπούλου, μεταξύ άλλων, κατέθεσε:
« Είχα φύγει νωρίτερα (από την απομάκρυνση της κας. Φιλιππή) και δεν γνωρίζω
Γενικώς ο κ. Λαζαρόπουλος είχε μια απαξιωτική συμπεριφορά προς όλους τους συναδέλφους
Η κα. Φιλιππή ζητούσε να υπογράψει σύμβαση, αλλά επειδή έφυγα νωρίτερα, δεν γνωρίζω αν τελικά υπέγραψε.
Όσο ήμουν αρχισυντάκτριά της, έγραφε αρκετά κείμενα, διότι στη δική μας δουλειά μετράει η ποσότητα
Η κα. Φιλιππή εργαζόταν κανονικά οκτάωρο και νύχτα όταν της ζητήθηκε και Σαββατοκύριακα.
Ήταν ο διευθυντής μας (ο κ. Λαζαρόπουλος) και αυτός αποφάσιζε για τις απολύσεις και αυτός απέλυσε και εμένα».
Οι μάρτυρες του εφεσιβάλλοντος:
Ο κ. Χρήστος Κλειώσης, κατέθεσε, μεταξύ άλλων:
«Ήμουν δικηγόρος της εργοδότριας εταιρείας την εποχή εκείνη. Γνωρίζω ότι κάθε σχέση εργασίας ή συνεργασίας τελούσε υπό την έγκριση της διοίκησης. Ο κ. Λαζαρόπουλος μπορούσε να προτείνει συνεργάτες-δημοσιογράφους, αλλά δεν είχε εξουσία να προσλάβει ή να κάνει σύμβαση με κανέναν. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση ότι η κα. Φιλιππή, παρείχε τις υπηρεσίες της για περίπου ένα μήνα δοκιμαστικά, αλλά η εργοδότρια εταιρεία δεν ήθελε να γίνει σύμβαση εργασίας ή ανεξαρτήτων υπηρεσιών.
Ο κ. Λαζαρόπουλος μπορούσε να προτείνει την πρόσληψη ή την απόλυση, αλλά τις αποφάσεις τις έπαιρνε πάντα η διοίκηση.
Δεν ξέρω αν υπήρχε πρόταση του κ. Λαζαρόπουλου για την αποπομπή της κας. Φιλιππή γιατί εγώ ασχολήθηκα με την υπόθεση μετά την καταγγελία της στο Πειθαρχικό. Ο κ. Λαζαρόπουλος ήταν απαιτητικός, χωρίς όμως να προσβάλει τους συναδέλφους του. Ξέρω ότι σε αρκετές περιπτώσεις είχε ζητήσει να μην γίνουν απολύσεις και δεν είχε εισακουστεί.
Η επιχείρηση προσλαμβάνει και απολύει με καθαρά οικονομικά κριτήρια και ότι ο κ. Λαζαρόπουλος γνωμοδοτούσε για τον προϋπολογισμό, αλλά για προσλήψεις και απολύσεις δεν έπαιρνε αποφάσεις».
Ο συν. Αναστάσιος Ζάχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
« Ήμουν αρχισυντάκτης για περίπου 9 μήνες.
Για την πρόσληψή της το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο κ. Λαζαρόπουλος μου είχε δείξει, στο πλαίσιο των καθημερινών μας επαφών, ότι ίδιος είχε υπογράψει και ότι πλέον ήταν στα χέρια της διοίκησης η πρόσληψή της. Δε μπορώ να γνωρίζω με τι κριτήρια τελικά δεν συνέχισε
Η δική μου συνεργασία με τον κ. Λαζαρόπουλο, η οποία κράτησε σχεδόν ένα χρόνο, ήταν σε καλό επίπεδο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι παρά τις εντάσεις που όντως υπήρχαν μερικές φορές, παράλληλα ο κ. Λαζαρόπουλος, κατέβαλε προσπάθεια να εξισορροπήσει ανάμεσα στη διοίκηση και τους δημοσιογράφους, όταν ο συγκεκριμένος όμιλος αποφάσιζε να «εξορθολογίσει» τις δαπάνες. Όλες οι αποφάσεις για τον τρόπο πληρωμής και τις βάρδιες εργασίας είναι πάντα θέμα της διοίκησης.
Όταν αναφέρομαι για εντάσεις εννοώ εντάσεις κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας στη δουλειά που αφορούν το ρεπορτάζ, την κάλυψη των θεμάτων και κάποιες φορές ως προς τις συνθήκες εργασίας πχ. ωράριο, αντιδράσεις για τις οποίες πάντα ήταν δέκτης ο κ. Λαζαρόπουλος, χωρίς να έχει πάντα την απόλυτη ευθύνη».
Ο συν. Παναγιώτης Μπόμης, είπε, μεταξύ άλλων:
« Για την πρόσληψη της κας. Φιλιππή, την οποία γνωρίζω περισσότερα χρόνια από τον κ. Λαζαρόπουλο, είχε έλθει δοκιμαστικά για ένα μήνα στο οποίο χρονικό διάστημα θα κρινόταν αν προχωρούσε σε πρόσληψη ή όχι. Εκείνη τη χρονική περίοδο, όμως, η διοίκηση του ομίλου και επειδή ήμουν σύμβουλος προέδρου και διοίκησης, γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι η διοίκηση ζήτησε από τον κ. Λαζαρόπουλο να προχωρήσει σε περικοπές, πράγμα το οποίο μεταφράζεται σε απολύσεις. ’ποψή μου είναι ότι καλώς έπραξε ο κ. Λαζαρόπουλος και δεν προχώρησε την πρόσληψη, καθώς του είχε ζητηθεί από τη διοίκηση να προχωρήσει σε περικοπές και απολύσεις. Δηλαδή, νομίζω ότι έπραξε σωστά σαν διευθυντής μέσου, να μην προχωρήσει σε νέα πρόσληψη από τη στιγμή που υπήρχαν συνάδελφοι που εργάζονταν για μεγάλο διάστημα στο Newsbomb και κινδύνευαν με απόλυση.
Επειδή είμαι 16 χρόνια δημοσιογράφος, γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα θέματα της ιεραρχίας. Από τους πρώτους μου προϊσταμένους ήταν ο Φίλ. Συρίγος, που όταν έκανα ένα λάθος με έβριζε, όταν έκανα μεγαλύτερο λάθος, έτρωγα ξύλο. Επίσης, όλοι οι προϊστάμενοι από τους οποίους έχω περάσει ήταν πάρα πολύ αυστηροί, αλλά ταυτόχρονα και δίκαιοι ».
Στην απολογία του ενώπιον του Συμβουλίου, ο εφεσιβάλλων συν. Χαρίλαος Λαζαρόπουλος, μεταξύ άλλων, είπε:
« Μου προτάθηκε ως ειδήμων του διαδικτύου από συγχωρεμένη πλέον συνάδελφο, αλλά δεν ανταποκρίθηκε όπως αποδείχθηκε στις υψηλές απαιτήσεις και τους στόχους που είχε θέσει η διοίκηση της εταιρείας
Δε νομίζω ότι είναι αντισυναδελφική συμπεριφορά ότι έδωσα σε έναν άνεργο συνάδελφο την ευκαιρία να εργαστεί, να δοκιμαστεί έναντι αμοιβής, παρά τις διαδικασίες και να προκαλέσει σε μένα ηθική και επαγγελματική ζημιά, με ψευδείς και αστήριχτους ισχυρισμούς
Προσπάθησα επανειλημμένα στην περίπτωση της κας. Φιλιππή, όχι μόνο να προωθήσω το σχέδιο της σύμβασή της για πρόσληψη, το οποίο είχα υπογράψει, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έγινα και υπόλογος για την συμπεριφορά της
Θεωρώ αντισυναδελφική συμπεριφορά την απαίτηση της κας. Φιλιππή να αμείβεται χωρίς να κόβει ΔΠΥ και να τηλεφωνεί στο προϊστάμενο του λογιστηρίου και να τον καθυβρίζει
Η κα. Φιλιππή πληρώθηκε με δική μου παρέμβαση, φρόντισε ανήμερα των γενεθλίων μου, στο ιστολόγιο των ’νεργων Δημοσιογράφων να με «στολίσει» με εκφράσεις και ψέματα που θίγουν την επαγγελματική και προσωπική ακεραιότητα.
Όσον αφορά στις καταθέσεις των μαρτύρων της η κα. Μαργαρίτα Αργυροπούλου με γνώρισε ως γενικό διευθυντή ενημέρωσης, με αποκαλούσε Γερμανό στον κ. Χαρδαβέλα και ήταν η πρώτη που έστειλε λίστες με τα ονόματα όσων «έπρεπε να δουλέψουν» όταν απεργούσε η ΕΣΗΕΑ .
Ισχυρίζεται ότι έγραφε αρκετά κείμενα. Ποια ήταν δικά της και ποια copy- paste; Ποιος είπε ως αρχισυντάκτης «ας είναι καλά το ΑΠΕ για να κάνουμε αναρτήσεις». Πώς ξέρει ότι δεν εργάστηκε κάποιος δοκιμαστικά, όταν το είχε προτείνει η ίδια και γιατί δε λέει γιατί κρίθηκε ανεπαρκής ως αρχισυντάκτρια και ενώ η διοίκηση ήθελε την απομάκρυνσή της, προσπάθησα να την κρατήσω σαν εσωτερική συντάκτρια, κάτι το οποίο δεν δέχτηκε.
Όσον αφορά στον κ. Γιωτάκη, αν εξυπηρετούσα απόλυτα την πολιτική της διοίκησης, δεν θα ερχόμουν σε ρήξη με αυτήν, όσον αφορά σε κύματα απολύσεων, που δεν έθιξαν ή έθιξαν λιγότερο το τμήμα ενημέρωσης. Όσον αφορά στην ΕΣΗΕΑ, από πού λέει ότι καταφερόμουν, μπορεί να το αποδείξει;
Διότι στο γραφείο μου, όσες φορές ήρθε, μου ζήτησε άδειες και αυξήσεις. Μόνο την τελευταία φορά, που έπρεπε να μου εξηγήσει τι έκανε στις 28.10.11 και παραβίασε τους κανονισμούς ασφαλείας του ομίλου, χρησιμοποιώντας λανθασμένο λογισμικό στο δίκτυο
Στο περιστατικό της 28.10.11 μου απεκρύβη η αλήθεια, τόσο από τον ίδιο, όσο και από την αρχισυντάκτριά του κα. Αργυροπούλου. Υπόλογος απέναντι της διοίκησης στις 30.10.11 ήμουν εγώ. Αντί να μου δώσουν επιχειρήματα να τους υποστηρίξω στη διοίκηση, η κα. Αργυροπούλου ξεκαθάρισε ότι έκανε βάρδια από το σπίτι της και ο κ Γιωτάκης μου απέστειλε διάφορα υβριστικά μηνύματα sms στο κινητό μου, απειλώντας με ότι «παίζω με το μέλλον μου» ».
Το ΔΠΣ, αφού έλαβε υπόψη τις μαρτυρικές καταθέσεις, την απολογία του εφεσιβάλλοντος και τα λοιπά στοιχεία του φακέλου, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι:
Ο εγκαλούμενος δεν είναι πειθαρχικά ελεγκτέος για την απόλυση της συν. Αντωνίας Φιλιππή και για αντισυναδελφική συμπεριφορά.
Απεδείχθη και από τις δυο πλευρές των μαρτύρων ότι ο εγκαλούμενος είχε ζητήσει από την ΕΣΗΕΑ προτάσεις για πρόσληψη άνεργων συναδέλφων που να γνωρίζουν άριστα την εργασία στα ηλεκτρονικά μέσα.
Η ΕΣΗΕΑ στα πλαίσια αυτά, συνέστησε από τον κατάλογο των ανέργων έστειλε την εγκαλούσα, που δήλωσε άριστη γνώστης και κάτοχος τριών πτυχίων. Ο εγκαλούμενος μετά από συνέντευξη μαζί της, θεωρώντας ότι αυτή κάλυπτε τις προϋποθέσεις που ζητούσε η επιχείρηση, απέστειλε τη σύμβαση προς έγκριση στη διοίκηση, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν είχε δικαίωμα πρόσληψης. Η διοίκηση όμως δεν ενέκρινε την πρόσληψή της, διότι είχε αποφασιστεί η συρρίκνωση της επιχείρησης, με κλείσιμο πολλών ιστοσελίδων και απομάκρυνση πολλών συναδέλφων, κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Κατόπιν αυτών, το ΔΠΣ έκρινε με ψήφους 4 έναντι 1 πειθαρχικά μη ελεγκτέο τον συν. Χαρίλαο Λαζαρόπουλο, με ένα μέλος της πλειοψηφίας να τον θεωρεί πειθαρχικά μη ελεγκτέο, λόγω αμφιβολιών. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο, κατά το κατηγορητήριο.
Η απόφαση καθαρογράφηκε την Πέμπτη, 21.11.13.
Η πρόεδρος Η γραμματέας
Μιμή Τουφεξή Μαρία Χριστοφοράτου