image_pdfimage_print

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ

Στις 20 Ιουλίου 2004 σε κύριο άρθρο της η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» παρέδιδε μαθήματα δημοκρατίας και συνδικαλιστικής συμπεριφοράς στην ΕΣΗΕΑ, επιχειρούσε να αποδείξει ότι οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί τους οποίους έστησε ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΣΚΑΙ 100,3» του Γιάννη Αλαφούζου είναι… δημοκρατικό δικαίωμα και υιοθετούσε τις προσβολές που εκτόξευσαν από τα μικρόφωνα του σταθμού σε βάρος των δημοσιογράφων, όλων των εργαζόμενων στον Τύπο και τα ΜΜΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος ο ίδιος ο Γ. Αλαφούζος και οι υπάλληλοί του Παπαδημητρίου, Μπότσαρης, Ακριβοπούλου και Μαζαράκης.
Στη διαστρεβλωμένη αυτή παρουσίαση της πραγματικότητας από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» απάντησα με επιστολή που έστειλα στις 20-7-2004 στον διευθυντή της εφημερίδας και μέλος της ΕΣΗΕΑ κ. Αντώνη Καρακούση.
Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» προφανώς στα πλαίσια των διακηρύξεών της περί «δημoκρατικότητας» και των μαθημάτων που έκανε στην ΕΣΗΕΑ δεν δημοσίευσε την επιστολή, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση κάθε άλλο παρά καλού κλίματος στο διάλογο ανάμεσα στην ΕΣΗΕΑ και τις εργοδοτικές οργανώσεις, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για όλους. ’ραγε, σε τι αποβλέπει;
Κατόπιν τούτου δημοσιοποιώ την επιστολή προς τον κ. Καρακούση και παραδίδω στην κρίση του κοινού την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» με τις… δημοκρατικές ευαισθησίες της.
Όσον αφορά τον «ΣΚΑΙ 100,3» οι μαγνητοφωνημένες κασέτες με τις εκπομπές που με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό έστησε ο Γιάννης Αλαφούζος απεστάλησαν στο ΕΣΡ για τα περαιτέρω.
Επίσης, απομαγνητοφωνούνται οι εκπομπές του «ΣΚΑΙ 100,3» για κάθε ενέργεια που πρόκειται να επακολουθήσει.
Η επιστολή μου προς την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» έχει ως εξής:
«Αθήνα, 20 Ιουλίου 2004

Κύριο
Αντώνη Καρακούση
Διευθυντή εφ. «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Ενταύθα

Κύριε Διευθυντά,

Ειλικρινά χαίρομαι που θεωρείτε αναφαίρετο το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Θα μου επιτρέψετε όμως να διαφωνήσω με όσα στη συνέχεια του κυρίου άρθρου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της 20ης Ιουνίου 2004 αναφέρονται.
Η μη αμφισβήτηση του δικαιώματος αυτού, όμως, πρέπει να αποδεικνύεται έμπρακτα. Και στην περίπτωση του ραδιοφωνικού ΣΚΑΙ 100,3 έμπρακτα αμφισβητήθηκε το δικαίωμα αυτό. Αν και κανείς εργαζόμενος δημοσιογράφος ή υπάλληλος δεν προσήλθε στην εργασία του εντούτοις αντί ο σταθμός να σεβαστεί αυτό ακριβώς το δικαίωμα που ασκούσαν οι εργαζόμενοι σε αυτόν προσπάθησε να το υπονομεύσει, να το αποδυναμώσει και στην πράξη να το αμφισβητήσει μεταδίδοντας ελληνικές εκπομπές ξένων σταθμών και επιχειρώντας να μεταδώσει ενημερωτικές εκπομπές με τα διευθυντικά στελέχη του.
Ας μη βαφτίζουμε λοιπόν τα κοτόπουλα ψάρια όπως έκαναν οι καλόγεροι στο μεσαίωνα και ας μην συγχέουμε το δικαίωμα στην εργασία, με την έμπρακτη αμφισβήτηση του δικαιώματος στην απεργία.
Αλλά ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΣΚΑΙ 100,3» δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό.
Χρησιμοποίησε το δημόσιο αγαθό της ραδιοφωνικής συχνότητας για ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο και κατασυκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος και της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσιογράφων, της ΕΣΗΕΑ.
Ο ίδιος ο Γ. Αλαφούζος και οι Διευθυντές του συνεπικουρούμενοι από το ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας, διατύπωσαν ανυπόστατες κατηγορίες κατά των συναδέλφων που αποτελούσαν την ομάδα περιφρούρησης της απεργίας, ζητώντας μάλιστα έως και τη σύλληψή τους.
«Αγανακτισμένοι» πολίτες – ακροατές χρησιμοποίησαν το μικρόφωνο του σταθμού για μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά των δημοσιογράφων, του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και του συνδικαλιστικού κινήματος.
Τέτοιες πράξεις αναμφισβήτητα παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Ελπίζω ότι η επιστολή μου αυτή θα δημοσιευθεί στον ίδιο χώρο που δημοσιεύθηκε το άρθρο σας όπως η ιστορία της εφημερίδας σας και οι δημοκρατικές ευαισθησίες από τις οποίες διακατέχεστε επιβάλλουν .
Υ.Γ.: Αν αμφισβητείτε την αλήθεια των όσων προηγουμένως αναφέρονται υπάρχει στη διάθεσή σας και κάθε ενδιαφερομένου πλήρης σειρά μαγνητοφωνημένων κασετών.

Με εκτίμηση

Μανώλης Μαθιουδάκης
Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ»